Dykning i Danmark

Mange forbinder eventyrlig dykning med mange fisk og planter med eksotiske destinationer som Indonesien, Caribien og lignende. Der er midlertidig mange, der overser, at man også kan finde fin og livlig dykning lige her i Danmark. Det danske hav er naturligvis knapt så farverigt og eksotisk, som det kan ses andre steder i verden, men du vil helt sikkert blive overrasket over, hvor meget man kan finde i de danske farvande, hvis bare man ved, hvor man skal lede. For eksempel kan man få set nærmere på de mange forskellige planter på havbunden og på stenene, på muslingerne og på fisk som rødspætter, fiskeyngel og fisk fra nålefisk familien. Du kan altså sagtens få dig en eventyrlig oplevelse med dykning lidt tættere på hjemmet, nemlig i øhavet syd for Fyn.

Skøn dykning i Det Sydfynske Øhav

Vil du se nærmere på det danske marineliv med fisk og planter, er Det Sydfynske Øhav et godt sted at vælge. Her er der nemlig en række dykkerspots, hvor man har større sandsynlighed for at få øje på fisk som blandt andet rødspætter og nålefisk end i andre dele af landet. En af grundene til, at der er så meget at se på under havet i Det Sydfynske Øhav skyldes, at der er sunket flere færger og skibe gennem tiden. Du kan altså få lov at dykke ved vrag og se nærmere på de mange polypdyr, planter og fisk, der bliver tiltrukket af sådan et sunket skib. Desuden er det altid sjovt at få lov til at dykke på en sunket båd, fordi man så helt sikkert har noget at kigge på og udforske under hele dykket. På den måde kan du helt sikkert få dig nogle oplevelser med dykning i Det Sydfynske Øhav, som ikke matcher noget andet, du har oplevet. En anden ting, der er vigtig at have med, er dykkerspottet Christiansminde ganske tæt på hotellet. Her lagde skibe fra den tyske krigsmarine til i tiden under 2. Verdenskrig, og det kan flere fund fra havbunden fortælle mere om. For eksempel er der gennem tiden fundet porcelæn, der stammer fra den tid. Desuden er der også her forskellige fisk og planter at se på. Hvis du er klar til en dykningsoplevelse ud over det sædvanlige, som endda finder sted lige her i Danmark, er en tur til Det Sydfynske Øhav helt klart værd at overveje.

For de mere erfarne dykkere kan anbefales dykning ved den sænkede færge Ærøsund, – lidt vest for Svendborg. Færgen blev sænket i efteråret 2014, og har allerede opnået stor international interesse. For de mere historisk interesserede kan området byde på 4 tyske torpedobåde fra 2. verdenskrig, som ligger på bunden af Svendborg Sund i retning mod Lunkebugten.

Fem dykkerspots ved og omkring Hotel Christiansminde i Svendborg

Når du trykker på kortet kommer du til en side hvor de kan læse med om dykning på Sydfyn og se en video af færgen M/F Ærøsund blive sænket.

Oplevelser for alle

I Det Sydfynske Øhav er der oplevelser for alle. De mange vrag, som ligger på bunden, trækker mange til, men det kræver en vis erfaring og evne inden for dykning, før man begiver sig ud på den slags dyk. Heldigvis er der også mange andre spots tæt ved Svendborg, som giver oplevelser for dem, der er mindre trænede eller simpelthen ikke bryder sig om dykkene ved vragene. For eksempel er der dyk ved Thurø Dæmningen, Christiansminde og Svendborgsundbroen. Når det kommer til dykning i Det Sydfynske Øhav, tør vi altså godt garantere, at der er oplevelser for enhver smag og ethvert niveau.

Årstidens Festi smukke omgivelser

Har du styr på årstiden fest? Ellers hjælper vi gerne med at skabe den fest I ønsker.

VINTERCAFÈNyd udsigten

mens du nyder en kop varm cacao, dejlig kaffe m. kage el. lign. - i skæret fra varmelamperne og godt pakket ind i lunende tæpper. 

Ferie OpholdI naturen

Oplev smukke Sydfyn og tag på ferie ophold på Hotel Christiansminde midt i naturen & tæt på byen.